Kaldırım Ve Otopark Taşları


Otopark zeminleri çok önemlidir. Aracımızı oto parkımıza çekmek isteriz ama kaplama yapılmamış bir oto park oldukça sorunludur. Özelliklede kışları daha büyük sorun bu sorunlarımızdan kurtulmamız için otopark zeminimizin kaplamasını hem kaliteli hem ucuz yaptıra biliriz. Otopark alanlarımızda kilitli parke, karo taşı, andezit yer döşeme taşı, baklava desenli parke taşı, ve aşık kilitli parke taşı tercih edile bilir. Peki ne derece sağlıklı mevcuttaki otopark alanımızda eski bir beton işimizi oldukça kolaylaştıracaktır. 

Yada tamamen yerine oturmuş toprak bir zemin üzerine mıcır serildikten sonra parke taşı döşemesi yapılır ve çökme meydana gelmez gelse bile kilitli parke taşı sökülüp tekrar döşemesi yapılabilen bir kaldırım taşıdır.Basınca karşı oldukça dayanıklıdır. Çevremize çok hoş bir görüntü sağlar kilitli parke taşında kuşkusuz en önemli noktalardan birside kalitedir.Kilitli parke taşı alırken mutlaka TS Belgeli olmalı TS belgesi olmayan parke taşından istediğimiz verimi alamayız çok kısa süre sonra taş yüzeyinde kavlamalar kırılmalar meydana gelebilir.

 Ama TS belgeli bir kilitli parke de böyle bir şey söz konusu olamaz. Döşemesi kolay görünür ama oldukça zordur ince titiz işçilik istemektedir. Zemin güçlendirmesi yapıldıktan sonra ipler çekilir kilitli parke altına serilecek olan taş kırıklarından meydana gelen toz diye tabir edilen malzeme serilir bu toz diğer  kumlardan çok farklıdır. Su yediği zaman topaklaşarak parke taşına yapışır buda taşın su akıntılarından kaymamasına yardımcı olur. Toz serildikten sonra mastar çekilir günümüzde ustasına göre farklı mastar çekmeler vardır. Kimi ustalar parke taşı döşerken borular ile mastar çeker kimileri de gelberi ile mastar çeker ikisi de ola bilir.Kilitli parke döşemesinde mastar çekme kesinlikle çok önemlidir. Meyil bu sayede verilir. Hata yapıldığı taktirde akamağın yönü değişir taş üzerinde su birikintileri meydana gelebilir. Mastar çekildikten sonra tekrar ipler çekilerek taş döşeme işlemine başlaya biliriz. Taş döşemesi bittikten sonra kompaktör baskı makinesi kilitli parke taşı üzerinde gezdirilerek taşın yerine oturması sağlanır. Ve kenarlarda boşluk var ise yağlı bir harç ile o boşluklar doldurulur. En son işlem olarak da kilitli parke üzerine mil kum serilerek taş aralıkları doldurulması sağlanır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karo Taşı Fiyatları

İstanbul Şev Taşı

ÖZKUL KARO