Ankara Kilit Taşı

Ankara kilit taşı 1 m2 sine 36 adet düşen bir paletinde 15 m2 olan Ankara kilit taşı sizleri engebeli alanlardan otopark alanlarında kapı girişlerinde istenmeyen su birikimleri ve çamurlardan kurtardığı gibi estetik bir görünümün yanı sıra mülkünüze de değer katacaktır. Ankara kilit taşı hangi bölgelerde uygulanır nasıl zeminlerde daha kalıcı olacaktır. Sizlere bu yazımızda kısaca onlardan bahsetmek istiyoruz.  Ankara kilit taşı döşemesi yapılacak alan ölçüm yapılarak kilit taşı, bordür taşı ve uygulamada kullanılacak kilit taşı tozu ve diğer malzemeler temin edilerek zemin tesviye işlemlerine başlaya bilirsiniz. Benim zeminim toprak zemin ama oturmuş bir zemin diyorsanız kilit taşı uygulaması yapılacak alana da araç çıkacaksa kilit taşının çökmesi kaçınılmaz olacaktır.

 Peki neler yapmak gerekir öncelikle torak zeminlerde uygulanacak kilit taşı altına bütçeniz uygun ise
beton atmak elbette en mantıklı olan uygulamadır. Altı beton olan Ankara kilit taşı çökme ihtimali bir hayli azalacaktır. Beton ve kilit taşı için ayrı bir bütçe yok ise en azından kilit taşı altına mıcır dolgu malzemesi sererek çökmeleri biraz daha engelleye bilirsiniz. Tabi bura da Ankara kilit taşı kalitesi de  oldukça önemlidir. Biz müşterilerimize TSE belgeli Ankara kilit taşı tercih etmeleri hakkında tavsiyelerde bulunuyoruz.

 TSE  belgeli taşların sıkıştırılması pişirilmesi, preslenmesi elbette daha profesyonel diğer yanda ise dökümden sonra açık havada güneş ışınlarında pişirilen TSE belgesi olmayan Ankara kilit taşı çeşitleri bu iki taş arasındaki fark gözle görüle bilecek kadar farklıdır. Ancak çoğu müşterilerimizin bu bilgilerden habersiz olarak TSE belgesiz taş uygulatarak 1 sene geçmeden pişmanlıklarını duymaktayız. Çok kısa zaman içersin de TSE belgesiz olan Ankara kilit taşı uygulandığı alanda çok çirkin bir görüntü olarak kalacaktır. Ve o taşların bölgeden sökülerek uzaklaştırılması yeni Ankara kilit taşı yapılması da sizler için ayrı bir bütçe ayrı bir uğraş olacaktır.


İşin en tuhaf taraflarından biriside fiyatlarının aynı olması Ankara içerisinde TSE belgeli Ankara kilit taşı fiyatı malzeme işçilik her şey dahil 25 TL olurken diğer taşlarda aynı fiyatlardan alıcı bulmaktadır. Ankara kilit taşı  döşemesi  bir çok farklı modellerde otomatik döşeme makinesi yapılsa da istenilen verim alınmamıştır. Hatta iş daha yavaş ilerlemektedir. Bu tarz makineler genelde büyük metrajlı alanlarda tercih edilmektedir. Diğer yanda ise manuel Ankara kilit taşı ustası 5 kişilik bir ekiple günlük ortalama 300-350 m2 lik alanı döşemek te dir. Uygulama da yine farklı yöntemler kullanan Ankara kilit taşı ustaları vardır. Gelberi ile çekilen mastar borulu mastar gibi farklı uygulamalar kullanıldığı gibi ikisi de aynı kapıya çıkmaktadır.

Ancak geniş uzun alanlarda borulu mastar işi daha güzel göstermektedir. Ankara kilit taşı döşemesinin düzgün olduğunu anlamak için taş döşenen alanı karşınıza alarak kilit taşı çizgilerini takip ederek anlaya bilirsiniz. Çizgilerde şaşma yoksa düz bir şekilde gidiyorsa Kilit taşı döşemesi düzgün oluyor demektir. Tabi bunların dışında bir de su giderleri var. Onca harcanan paradan verilen emekten sonra elbette kimse Ankara kilit taşı üzerinde su birikmesini yağmur sularının akara gitmemesini  kimse istemez onun için uygulama yapacak ustanızı seçerken daha dikkatli olmanızda fayda vardır. Ayrıca Anahtar teslimi yapan firmalarla garantili olarak anlaşırsanız hiçbir sorun yaşamazsınız. Peki kilit taşı döşemesi nasıl  yapılır ?

Yukarı da da bahsettiğimiz gibi zemin tesviyesinden sonra  Ankara kilit taşı altına serilen taş
kırıklarından oluşan toz diye tabir edilen tesviye malzemesi alana dökülür ve zemine göre dağıtılmaya başlanır. Eğer kepçe ya bop kek çalışa bilecek bir alan ise iş makineleri ile bu işlemi daha seri bir şekilde yapa bilirsiniz. Toz serme işleminden sonra gerekli meyiller verilerek su giderlerini ayarladıktan sonra alanda bulunan logar kapakları Telekom kapakları gibi kapakları çirkin bir görüntü olmaması için kapak kaldırılarak alta bulunan büzler yükseltilir. Bunun için yeni bir büz almanıza gerek yok alanda bulunan fire kilit taşları ile büzün içerisinden kilit taşlarını duvar şeklinde yükselterek taşla aynı seviyeye getire bilirsiniz. Bunların dışında Ankara kilit taşı döşemesi yapılacak alanın su giderleri sorunlu ise ya da bazı bölgeleri çok fazla yükseltmeniz gerekiyorsa oluk taşları kullanarak su giderlerini istenilen bölgeye taşıya bilirsiniz. Ayrıca alanda Bordür taşına gerek varsa bu işlem Ankara kilit taşı döşemesinden önce yapılmaktadır. Mastar uygulamasından Ankara kilit taşı döşemeye başlaya bilirsiniz. Bu esnada uygulama yapılacak alan otopark ise her araç için kırmızı kilit taşı ile şerit çeke bilir. Her aracın bölgesini ayıra bilirsiniz.

Ayrıca farklı Ankara kilit taşına modeller vere bilirsiniz. Bu işlemlerden sonra kenarla da kalan boşluklara Ankara kilit taşı kesme makinesi ile kilit taşı kesilerek daha estetik bir şekilde parçalar yerine konularak harç lama yapılır ve sonra üzerine makine vurularak taşlar düz bir hale getirilerek sıkıştırma yapılır ve son  işlem olarak Ankara kilit taşı üzerine mil kum serilerek aralıklar doldurulur ve bu mil kumlar 1 hafta sonra süpürülerek gözenekler doldurulur. Evet sizlere 1988 den buyana Ankara ilçelerinin tamamında Ankara kilit taşı ve diğer çevre düzenleme işlerinizde hizmet veren firmamız kilit taşı işlerinizde sizlere kredi kartsız vade farksız taksit imkanları sunarak garantili olarak da hizmet vermeye devam ediyor sizlere de Ankara kilit taşı ustası ve kilit taşı ihtiyacınız için bizi arayarak ücretsiz keşif ekibimizden yararlana bilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karo Taşı Fiyatları

İstanbul Şev Taşı

ÖZKUL KARO