Kilit Tasi

Kilit taşı boş betonların yerini dekoratif kilit taşları ile kaplayarak dış mekanlarınızı daha dekor bir hale getire bilirsiniz. Kilit taşları betondan üretilerek uygulanan bölgelerde 20 yıl kadar kalıcı olabilir. Tabi ki kalite, kalite olarak ayrılırlar kilit taşı alırken TSE belgeli olmasına dikkat etmelisiniz. Bu parke taşlarının bir kaç farklı modelleri de vardır.Aşık modeli , dik dörtgen parke, elips parke taşı ve diğerleri otopark alanları, yürüme yolları ve diğer dış zemin sert kaplama larınızı süsleyecektir. Peki kilit taşı uygulaması nasıl yapılır .

ZEMİN GÜÇLENDİRMESİ

Zemin etüt  Kilit taşı uygulanırken zemin etüt yapılarak taş uygulamasına uygun mu değil mi bilmek gerekir. Çökecek bir zemine kilit taşı uygulaması yapılmaz yapılsa bile çok kısa süre içerisinde kesinlikle çökmeler meydana gelecektir.

Beton atma: Bütçeniz uygun ve ömürlük bir iş olsun istiyorsanız kilit taşı zeminine 10 cm yüksekliğinde beton atarak uygulattığınız kilit taşınızın ömürlük olmasını sağlaya bilirsiniz.

Mıcır serme: Mıcır serme işlemini betonun altarnatifi olarak göre bilirsiniz. Beton maaliyetli olur diyen müşterilerimiz için beton kadar olmasa da zemin güçlendirmesini yapa bilirsiniz. Beton kadar olmasa da zeminin çökmesini engelleyecektir.

Silindir vurma: Serilen mıcır üzerine kompaktör silindir makinesi vurarak zeminin daha da oturması sağlana bilir. Alan büyük ise silindir makinesi işinizi daha kolay ve daha kalıcı bir hale getirecektir.

KİLİT TAŞI UYGULAMASI

Güçlendirdiğimiz zeminden sonra Ankara kilit taşı ipleri çekilir bu esna da kilit taşı meyilleri verilmesi gerekir. Meyil su giderleri istenilen bölgeye taşınır gerek var ise kenarlara oluk taşı uygulaması yapıla bilir. Su giderleri de verildikten sonra kilit taşı tozu serilerek mastarlama işlemine geçilir. Mastar dan sonra Ankara kilit taşı uygulmasına başlaya bilirsiniz. Kilit taşı uygulamasından sonra taş üzerine kompakör vurulur. Ve son olarak üzerine mil kum serilir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karo Taşı Fiyatları

İstanbul Şev Taşı

ÖZKUL KARO