ANDEZİT TAŞI

Volkanik kayaç olan andezit taşı, yerkabuğunun derinlerinde meydana gelen bölgesel erime sonucu yükselmesi ve yüzeyde soğuması sonucunda oluşmaktadır. Renk bakımından çeşitlilik gösteren  andezit taşı genelde gri, siyahımsı renkte olmakla beraber yeşil, kahverengi ve kırmızı görünümde de olabilmektedirler. Bu renkliliğin oluşumunda yaşlarının da etkisi bulunmaktadır. Ankara taşı olarak da bilinen andezitlerin kullanım alanı oldukça fazladır. Aşınmaya karşı dayanıklı ve kayma yapmayan özellikleri ile yapıların genelinde tercih edilmektedir.
Andezit Taşı Kullanım Alanı
Her taş kendi özelliklerine göre belirli bir sınıflandırmaya tabi tutulmaktadır. Duvar kaplamalarda ve döşemelerde sıkça tercih edilen Ankara andezit taşı zeminde istenen sonucun alınmasını sağlamaktadır.
·         Kaldırımlar
·         Döşemeler
·         Tretuar kaplamalar
·         Merdiven basamakları
·         Engelli rampalarının kaplamaları,
·         Park ve bahçeler,
·         Söve, çiçeklik benzeri elemanların yapımında sıkça görülmektedir.
Andezit taşları kaymaz özellikleri nedeniyle özellikle rampalarda sıkça kullanılmaktadır. Bu taşın kendi içerisinde levha, bordür, plaka gibi farklı şekillere ayrılmaktadır.  Bu şekillendirme kullanılacağı alana göre değişmektedir. Ayrıca bu taştan üretilen bazı ürünler de söz konusudur: döşeme taşları, kaldırım plakaları bunlardan bazılarıdır.
Andezit Taşının Avantajları Nelerdir?
Kaymaz özelliği yanında Ankara adezit taşı avantajları şu şekilde sıralanabilir:
·         Duvar kaplaması olarak kullanılan andezit talar ısı kaybını önlemesi nedeniyle yazın serinliği
korurken kışın da soğumayı geciktirir.
·         Rengini kaybetmez ve boyama yapılmasına gerek yoktur.
·         Malzeme içindeki magmatik mineral içeriği nedeniyle aşınmaya karşı oldukça dayanıklıdır.
·         Islak zeminde rahatça kullanılabilir.
·         İsteğe bağlı olarak cilalı veya cilasız şekilde dekorasyon amaçlı da kullanılabilir. Ancak cilalı kullanımda bazı istisnai durumlara dikkat etmek gerekir.
·         Şantiye şartlarında düşünülürse kolayca işlenebilmektedir.
·         Özel üretim için elverişli bir üründür.
·         Yüzeyindeki pürüzlülük miktarı değiştirilebildiğinden desen seçeneklerine de sahiptir.
Andezit Taşı Fiyatları
Andezit taşlarının fiyatlandırılmasında, ürün çeşidi, kullanım yeri, metrekareye düşen taş fiyatına göre hesaplanmaktadır. Toplamda uygulama alanı yükseldikçe ücret de artacaktır. İşçilik ve firma ürün fiyatlandırması bu fiyatlarda etkili olmaktadır. Ancak ekonomik açıdan çok zorlayıcı olduğu söylenemez. Kalite ve kullanım süresi düşünülürse idealdir.

ANKARA İÇİ ANDEZİT TAŞI HİZMET BÖLGELERİMİZ: Gölbaşı Andezit taşı, Gölbaşı Andezit taşı ustası, İncek andezit taşı, İncek Andezit taşı ustası, Dikmen Andezit taşı, Dikmen Andezit taşı ustası, Yenimahalle Andezit taşı, Yenimahalle andezit taşı ustası, Batıkent Andezit taşı, Batıkent Andezit taşı ustası 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karo Taşı Fiyatları

İstanbul Şev Taşı

ÖZKUL KARO