Parke Taş Ustası

Kullanım alanı oldukça geniş olan kilit taşı için önem her geçen gün artmaktadır. Parke taş ustası asfaltlarda, yaya yollarında, parklarda, bahçelerde sıkça gördüğümüz, yere döşenmiş, iç içe girintili olarak kenetlenmiş ve farklı şekilde desenlere sahip taşlardır. Şehirlerde çokça bu taşlara kilitli taş denir. Kırsalda ise Arnavut kaldırımı olarak bilinir. Parke taş ustası özelliği bakımından sağlam, dayanıklı yapısı, çevreye uygun ve insan sağlığına zararsız oluşu sebebiyle betonarme alanının vazgeçilmezidir.  Bu taşları gerekli görülen kamu veya özel tesislerin alanlarına döşeyen ustalar mevcuttur. Bu işi yaparak adeta örgü örer gibi ortaya desenli sert zeminler çıkartırlar.

Kilitli Taş Uygulamaları
Kilitli taşlar, kullanım bakımından oldukça fazla yerlerde uygulanması sebebiyle karşımıza çıkar. Yalnız uygulamanın yapıldığı durum için sınır vardır.  Parke taş ustası  iki şekilde mümkün olup, ilki zemini düzgün olan asfaltlarda uygulanması; ikincisi ise zemini kum ve benzeri tanecikli yapıda olan arazilerde, zemin kompresör ile baskılanır ve sonra kilitli taş ile örülür. İki işlem için de öncesinde zemine kum serilir. Zemindeki çıkıntılı, çukur kısımlar bu şekilde aynı seviyeye gelmiş olur. Sonrasında taşlar, işin ehli ustalar tarafından yapboz parçalarını birleştirir gibi örülür ve üzerinde
basınç uygulanır. En son aşamada örülen kilit taşlarının aralarına kumlar serpilir ve böylece işlem tamamlanmış olur.
Kilit Taşını Alırken
Burada önemli olan seçeceğiniz taş üreten firmanın işini bilirlik seviyesi, güvenilirliği ve iyi fiyat seçeneği sunma durumudur. Tavsiyemiz de işini bilen, referansı bol, fiyatça uygun bir taş üretim firması ile bağlantı kurmanızdır. Taş üreten firmaların dışında bir de kilit taşı satan ve taş döşemesini uygulayan firmalar vardır. Bu firmaları da seçerken aynı şekilde öncelikle referanslarına dikkat edin. Daha önceki uygulama yaptığı yerleri inceleyin ve araştırma yapın. Fiyat bakımından da uygun olmasına dikkat edin ki fazladan para harcamayın. Ağır yükün ederi de ağır olur hem de söz konu altın değerindeki Parke taş ustası  olunca. Dolayısıyla her daim firmaların referanslarına önem verin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karo Taşı Fiyatları

İstanbul Şev Taşı

ÖZKUL KARO