Ayaş Kilit Taşı

Kilitli taşlar eski adıyla Arnavut taşları, günümüzde çok sayıda betonarme alanında kullanılır. Dayanıklı yapısı nedeniyle kolay eskimez olup, yağmurdan ve çamurdan etkilenmez. Ayaş kilit taşı, ıslandığında kaymayan yüzeyi ile insanlar için oldukça güvenlidir. Spor yaparken, yürürken vb. birçok faaliyetler için yaya yollarında, parklarda, bahçelerde, asfaltlarda bu taşlar kullanılır. Ayrıca kilit taşların yüzeyi silinebilir olduğundan kolay temizlenir.
Kırıldığında bile yeni, sağlam parçayla eskisi değiştirilir, estetiğinden ödün vermez.

 Ayaş Kilit Taşları Kullanım Alanları

Bu taşlar asfalt, yaya yolu, kaldırım kenarları, parklar vb. birçok yerde kullanılır. Özellikle son zamanlarda kentsel dönüşümlerin fazlaca gündeme gelmesi, yenilenen yollar, yeni yapılan toplu konutlar ile bu taşın kullanım hacmi de artmıştır. Farklı motiflerde üretilebilen bu taşlar güzellikleriyle estetiktir ve çevrecidir. Ayaş kilit taşının çeşitleri ile kullanım alanına göre farklılık gösterir.

Kilit Taşı Nasıl Uygulanır?

Ayaş Kilit taşı girintili çıkıntı olup iç içe geçebilir pozisyonda üretilmiştir. Bu taşları uygulanacak alanın iki durumu için aynı işlem yapılır. Alan sert ve düz asfaltsa veya yarı kumlu bir zeminseAyaş kilit taşının üzerinde adeta kaymaz bir halı varmış çasına koşabilir, ıslak zeminde de güvenle yürüyüş yapabilirsiniz.
öncelikle yükseklik dengelemesi yapılır ve alanın üzerine kum serpilir. Sonra kilitli taşlar döşenir ve işlemden sonra üstten basınç uygulanarak taşlar zemine sağlam oturtulur. Mastarlama işlemi de kalıplarla yapılır ve en son tekrar taşların aralarına kumlar dökülür. Kilit taşları zemine iyi döşenmelidir ve asla ayrılmamalı ve çıkmamalıdır. Yaya yollarında, tesislerin bahçelerinde bulunan

Kilit Taşı Fiyatları

Kilit taşı fiyatları satıcı firmadan firmaya göre değişiklik gösterir. Aynı şekilde, döşeme yapılacak alanların büyüklüğü ile döşenecek taşların ebatları da fiyat farkını ortaya çıkarır. Bunun için sizlere tavsiyemiz, kilit taşı almadan önce piyasadaki tüm firmalarla görüşün ve fiyat teklifi alın. Bu şekilde ortalama fiyat aralığı bulduktan sonra referansı en iyi olan firmadan satın alınız. Sonrasında işin uygulama kısmı için aynı özenle piyasa araştırması yapın. Uygulama yapacak firmaların mevcut işçi portföyünü öğrenin. Bunda da seçimi yine en iyi referansı olan firmayı seçerek yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karo Taşı Fiyatları

İstanbul Şev Taşı

ÖZKUL KARO